Fabriker …

Idag har Skoda ett flertal fabriker, antingen kompletta med karosseri, lackering osv. eller rena sammansättningsfabriker dit man skickar delar redan förmonterade i olika grad.

Tjeckien – Mladá Boleslav

Den största fabriken inom Škoda Auto samt dess huvudkvarter med bl.a. tillhörande teknikutvecklings- och designavdelningar, utbildningscenter med mera. Det var i Mladá Boleslav den första bilen från Skoda tillverkades 1905.

De modeller som produceras här är Fabia, Rapid och Octavia.

I motorsammansättningen bygger man 3-cylindriga motorer, 1.2 MPI samt turboladdade TSI motorer både för eget bruk såväl som för andra märken inom Volkswagen Group. Man sätter också ihop MQ100- och MQ200-växellådor, axlar och andra komponenter för koncernen.

Totalt arbetar ca 20.000 personer vid Skoda i Mladá Boleslav. Skodas museum ligger dessutom i anslutning till fabriken.

Tjeckien – Kvasiny

Detta är den yngsta av de tre tjeckiska Škoda Auto-fabrikerna och byggdes ursprungligen på 1930-talet men då inom annan regi, från början tillverkades bl.a. små bilar från JAWA här. Efter 2:a världskriget slog dess nya statliga ägare samman, under ett styre, denna fabrik med Skodas bilfabrik i Mladá Boleslav.

Nu tillverkas Superb, Yeti och Roomster här och fabriken räknas som en av världens modernaste bilfabriker efter den senaste ombyggnaden.

Tjeckien – Vrchlabi

Detta är den minsta enheten inom Skoda men en av de älsta, redan i slutet av 1800-talet tillverkades hästdragna kärror på denna plats, dock utan Skoda-märke …

Sedan 1920-talet har Skoda tillverkat karosser här och även denna anläggning kom att styras tillsammans med Mladá Boleslav-fabriken efter 2:a världskriget.

Sedan 2012 tillverkas den 7-växlade DSG-lådan, DQ200, här för hela Volkswagen-koncernen och produktionstakten är ca 1.500 växellådor per dag.

Indien – Aurangabad

Med mer än 1.2 miljarder invånare är Indien en stor marknad för Skoda och man har därför satsat på lokal produktion för de modeller som är populära i regionen.

I Aurangabad tillverkas Superb, Octavia och Yeti.

Indien – Pune

I Pune har man en koncerngemensam anläggning vid vilken man tillverkat Rapid sedan 2011.

Kina – Shanghai

Här har Skoda ett samarbete med ett kinesiskt företag, SAIC, och man tillverkar för närvarande Superb, Octavia samt Fabia för den kinesiska marknaden.

Slovakien – Bratislava

Redan 1993 började Skoda tillverka bilar i Bratislava, idag har man en årlig produktionsvolym om ca 420.000 bilar.

Man tillverkar idag Citigo och Fabia vid denna anläggning.

Ryssland – Kaluga

Ytterligare en koncerngemensam anläggning med produktion för lokal marknad.

I Kaluga sätter man samman, för Skodas räkning, Octavia och Fabia.

evolution-860_201403241654